Blog

Wat profeten willen (w)eten

We noemen ze misschien niet meer zo, maar ze bestaan zeker nog wel. Profeten. Je hebt ze in seculiere en kerkelijk formaat. Wat willen en hebben zij dat anderen niet of minder hebben? En: ben jij er misschien ook één?

Mijn grootse geloof

Ik geloof. En o, wat heb ik een groot geloof. Echt heel groot. Weet je wat ik namelijk geloof? Echt iets heel groots.
Geloof ik.

Meditatiestorm

Mindfulness, meditatie, gebed, yoga. Pfffff. Hoe krijgen jullie het ooit stil in je hoofd? David lukt het niet. Stormen aan verhalen waaien langs, en niet voorbij. Hier zo’n verhaal.

Neuken, en wat krabben aan het kruis

Groningen, zondag, in de middag. Oude verhalen en bijbelse personen kun je opeens live meemaken. Een ontmoeting met een bijzondere, dak- en thuisloze man. Een verhaal met Passion, in meer betekenissen.

Goddelijke wijn

Wijn zuip je niet, van wijn geniet je. En alleen het woord ‘wijn’ is al bijzonder. Het heeft in het Hebreeuws zelfs iets goddelijks in zich.

Bakkerspraatje

Het is weer woensdagochtend in Hooglanderveen. David doet een van zijn weektaken. De boodschappen. In de supermarkt en de lokale bakkerij. En hij raakt weer eens aan de praat met een van de vrouwen.

Twee-eenheidsgeesten

Forum van Democratie wint de Provinciale Statenverkiezingen van 2019. Een winst van de twee-eenheid Hiddema-Baudet. Zo’n samenwerking met iemand op de achtergrond en iemand op de voorgrond werkt blijkbaar goed. Een gedicht.

Intiem gesprek

Een intiem gesprek tussen de innerlijke vader en zoon van de theaterdominee. Over God, de PVV, Willem H., de weg van de wijsheid en ‘daar gewoon geen zin in hebben’. De vraag wanneer de jongen voor het laatst God heeft aangeroepen, laat hen versteld staan. En lachen.

‘Niks aan te doen?’

Deze week besloot de rechter dat de Amersfoorters Howick en Lily uitgezet mogen/moeten worden naar Armenië. Niemand kan meer wat voor hen betekenen. Alleen een tovenaar misschien?